Working Equitation

Wat is Working Equitation?

De onderdelen van Working Equitation zijn afgeleid van het vroegere werk met paarden op het land. Een aantal onderdelen in de zogeheten stijltrail zie je dan ook terug in bij westernriding. Het verschil is dat er bij de WE volgens de Skala der Ausbildung wordt gereden. Het is de bedoeling dat het paard uiteindelijk meer in de oprichting gaat.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is WE-1.jpg


Gymnasticeren met WE

WE is een discipline waarvoor het roer niet helemaal om hoeft te worden gegooid. Sterker nog, kan het juist ter versterking werken van bijvoorbeeld de ‘gewone’ dressuur. “Het uiteindelijke doel van WE is een mooi samenspel tussen ruiter en paard verkrijgen. Voor de onderdelen wordt vaak stelling en buiging gevraagd en daardoor heeft WE een grote gymnastische waarde. Het is wel iets waar mensen zich gauw op verkijken. Ze denken: ‘Oh, dat doen wij wel even’, maar er komt veel meer bij kijken.” 

Klassen indeling en onderdelen

WE is opgedeeld in vijf klassen: de introductieklasse (te vergelijken met de BB-klassen in de dressuur en het springen) en de klassen 1 tot en met 4. Klasse 4 is de Masterklasse waarbij alles 1-handig wordt gereden.

WE bestaat uit vier onderdelen: de dressuurproef, de speedtrail, de stijltrail en runderwerk. De laatst genoemde wordt alleen uitgeschreven op de grotere (inter)nationale concoursen. De oefeningen, behalve de kan, komen voor in beide parcoursen.

Working Equitation & CH Oosterwolde

Tijdens CH Oosterwolde 2019 is er een succesvolle “oefen” Trail georganiseerd voor de deelnemers aan Working Equitation.

Voor informatie over de opgave wordt u doorverwezen naar het kopje “Opgave”.